Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

ΚΑΜΕΡΕΣ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ...Στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης, για λόγους ασφαλείας, σε παιδικές χαρές και παιδότοπους, συμφώνησαν(τα παιδιά και τους γονεις τους ρώτησαν??..δε νομίζω................) ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης, παρουσιάζοντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους. Την τελική απόφαση θα λάβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, Πέμπτη, οι κύριοι Παυλόπουλος και Κακλαμάνης κάλεσαν την αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή να εγκρίνει το σχετικό αίτημα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επέκρινε την Αρχή διότι δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημά του, το οποίο, όπως είπε, υποβλήθηκε έπειτα από καταγγελίες(από ποιούς δεν μας λέει ο Ομέρ Πριόνης..) για «περίεργες συμπεριφορές»(δηλαδή..?) σε παιδικές χαρές αλλά και για «απίστευτους βανδαλισμούς» που έχουν καταγραφεί. Τόνισε ακόμη, σύμφωνα με το Βήμα, ότι «είναι αδιανόητο να σκεφθούμε ότι μπορούν τα παιδιά να μείνουν χωρίς προστασία»(μπορείς να τους βάλεις και gps βρε συ...ή ακόμα καλύτερα να έχουν τον προσωπικό τους μπάτσο) και διαβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που η Αρχή πει «όχι» στις κάμερες, θα ληφθούν άλλα μέτρα(αλίμονο καλέ που θα μείνετε με σταυρωμένα τα χέρια!!).

Ως εναλλακτική λύση για τις 147 παιδικές χαρές της Αθήνας, ο κ. Κακλαμάνης πρότεινε τη φύλαξή τους από περιφερόμενες ομάδες της Δημοτικής Αστυνομίας(και σκυλιά παρακαλώ ανίχνευσης αθωότητας,χαράς και ανεμελιάς), ανέργους που θα προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ, καθώς και από την παρουσία γυμναστών του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης στους χώρους.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών χαρών που παρουσιάστηκε, θέτει προδιαγραφές ασφαλείας καθώς έχει διαπιστωθεί ότι σημειώθηκαν 777 ατυχήματα μέσα σε έναν χρόνο, ενώ από τις 147 παιδικές χαρές της Αθήνας μόνο 23 τηρούν σήμερα τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ(και ποιός φταίει γι'αυτό άραγε??όχι η αμέλεια του δήμου??).

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται πότε ένας χώρος κρίνεται κατάλληλος ώστε να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά (π.χ. να μη γειτνιάζει με εγκαταστάσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ή να μη βρίσκεται κοντά σε εστίες μολύνσεων κτλ.)(άσχετα που σε πολλές περιοχές υπάρχουν κρυμμένες κεραίες..by the way πρόσφατα στις Συκιές κατέστρεψαν μία oι κάτοικοι και μπράβο τους!) και ορίζεται πώς πρέπει να σχεδιάζεται μια παιδική χαρά, ακολουθώντας τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού (ηλιακά φωτιστικά, κάδοι ανακύκλωσης, ανακύκλωση του νερού για την άρδευση των φυτών κτλ.)(εδώ καταστρέφουν τους χώρους πρασίνου θα ακολουθήσουν και τις "αρχές αειφόρου σχεδιασμού"??παρακαλώ...μόλις έφαγα..).

Τέλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος ανακοίνωσε ότι για την υλοποίηση του προγράμματος της δημιουργίας παιδικών χαρών εγκρίθηκαν πιστώσεις συνολικού προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ(σύμφωνα με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς : 10 στον υπουργό,10 στον υφυπουργό,10 στον Τσικίτας,10 για καμια βιλίτσα,5 για κανα "αναψυκτήριο",ε να μη βάλουμε 2-3 στην Ελβετία?..μένουν 2 εκατομμυριάκια..ντάξει..πετρούλες θα χει η παιδική χαρά φαντάζομαι..ε θα εξασκηθούν τα παιδάκια...τώρα που δεν ξέρω..στα πεντόβολα?στον πετροπόλεμο?..κάπου) ώστε να εκτελεσθούν 800 έργα. Προτεραιότητα θα δοθεί στα αστικά κέντρα, ενώ θα πραγματοποιηθούν έως τέσσερα έργα ανά δήμο.

ΒΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΤΕ....

Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: